Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Γλυκό Κουταλιού Σταφύλι Με Καβουρδισμένο Αμύγδαλο!

Χρόνος Βρασμού: 1 ώρα


Υλικά:
1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
3/4 φλ. τσαγιού νερό
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
χυμό από 1/2 λεμόνι
150 γρ. καβουρδισμένη αμυγδαλόψυχα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι μας. Αφήνουμε να στραγγίξει 1-2 ώρες. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σταφύλι και αφήνουμε για 15-20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να βράσει το γλυκό μας μέχρι να δέσει. 


Πριν κλείσουμε την φωτιά προσθέτουμε το αμύγδαλο, την αρμπαρόριζα και τέλος το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και σβήνουμε την φωτιά. Το γλυκό μας αποθηκεύεται σε αποστειρωμένα βαζάκια. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου