Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Γεμιστά Τσουρέκια Με Σοκολάτα Γάλακτος Και Επικάλυψη Κουβερτούρας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 160 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50-60 λεπτά



Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ. γάλα φρέσκο
1 κ. σ. μαχλέπι
150 γρ. βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
100 γρ. μαγιά νωπή
1/2 κ.γλ. μαστίχα
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα

Για την γέμιση και το γλάσο θα χρειαστούμε: 300 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.

Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Διαλύουμε μέσα την μαγιά, με μια κουταλιά ζάχαρη και προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια αλεύρι μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα ή με μια μεμβράνη και το αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Για το γκανάζ: Λιώνουμε 300 γραμμάρια κουβερτούρα μέσα σε ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να παγώσει λίγο.

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί. Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε λίγο-λίγο τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με ένα σύρμα. Εντωμεταξύ, βράζουμε το μαχλέπι σε 1 φλιτζάνι νερό. Σε ένα καθαρό μεγάλο μπολ βάζουμε την ζύμη η οποία έχει φουσκώσει, προσθέτουμε το νερό από το μαχλέπι, το γλυκάνισο, την μαστίχα, το πορτοκάλι και το ξύσμα, τις βανίλιες και το μείγμα με τα αυγά την ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μας, το οποίο πρώτα το έχουμε κοσκινίσει. Ζυμώνουμε μέχρι να δούμε ότι η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε πολύ καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1-2 ώρες μέχρι να φουσκώσουν. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε κομμάτια ανάλογα με τα σχέδια που θέλουμε να κάνουμε. Γεμίζουμε μέσα με σπασμένα κομμάτια σοκολάτας, πλάθουμε πλεξούδες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε ξανά να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί και στην συνέχεια αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Μόλις παγώσουν τα τσουρέκια μας, περιχύνουμε το γκανάζ και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Σημείωση:
Το αλεύρι το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να δούμε ότι η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο. Η διάρκεια του ψησίματος μπορεί να απέχει από φούρνο σε φούρνο, αν χρειαστεί τα ψήνουμε λίγο παραπάνω. Για να διατηρήσουμε τα τσουρέκια μας μαλακά, αφού ψηθούν και κρυώσουν τα τυλίγουμε πολύ καλά με μεμβράνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου