Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Κανελόνια Με Σπανάκι Και Ρικότα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30-40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά



Υλικά για 6 μερίδες:
1 πακέτο κανελόνια
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
2 φλ. τσαγιού ρικότα
1 φλ. τσαγιού τυρί της αρεσκείας μας (φέτα, ανθότυρο, μοτσαρέλα)
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό ή άνηθο
1/4 γλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1-2 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης:
200 γρ. τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, παρμεζάνα)
1 δόση μπεσαμέλ  (Βλ. Συνταγή για Μπεσαμέλ)
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την γέμιση μας ως εξής: 
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σπανάκι μας, τα μυρωδικά μας, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να μαραθεί 10-15 λεπτά. Τοποθετούμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι, και το αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει και να κρυώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε μια γέμιση.


Γεμίζουμε τα κανελόνια μας με την γέμιση και τα στρώνουμε με την σειρά σε ένα ταψί. Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια μας και να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου