Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Φάβα Βελουτέ Με Κρεμμύδια Και Δεντρολίβανο!

Χρόνος Μαγειρέματος:50-60 λεπτά


Υλικά:
500 γρ. φάβα
1 κ 1/2 λίτρο νερό
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Για το γαρνίρισμα: 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ελαιόλαδο και δεντρολίβανο.

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την φάβα και την αφήνουμε για 15 λεπτά να μουλιάσει μέσα σε νερό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την φάβα, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει σχεδόν. Κατεβάζουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε με την βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός. 
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, στην μέση τοποθετούμε όμορφα 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1-2 κλωναράκι δεντρολίβανο. Τέλος ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου